Från upptaktsträffen 2017

Lördagen den 19 augusti samlades sju domare och hundförare i skogarna utanför Sätrabrunn Kl 05.00 på morgonen släpptes tre stövare och förväntningarna på att få höra drevskall igen efter ett långt sommar uppehåll var höga. Tyvärr var inte förutsättningarna dem bästa då det började duggregna redan på vägen ut till skogen, det övergick sedan till mer ihålle regn.

Trots regnet så lyckades ändock två av stövarna få till några kortare drev på hare.

Som tur var så fick vi efter att vi kopplat hundarna, låna plats i en loge så att vi kunde slippa undan regnet medan vi gick igenom hundarnas prestation för dagen, efter de reviderade jaktprovsreglerna för säsongen och även det nya skogsprotokollet som tagits fram.

Nu är vi domare rustade inför en ny jaktsäsong så nu hoppas vi på att så många som möjligt av er, passar på att starta era duktiga stövare på prov den här säsongen.

Väl mött i skogen!