Stövarjaktens dag 1 December (en liten resume)

Uppland Västmanlands stövarklubb genom förde stövarjaktens dag i trakterna av Norberg. 12st intresserade anlände till Gäsjö på Nordansjö jaktklubb marker.
Vi hade den Finska stövare Rosmyrens Ella SE38504/2010, ägare Lars Cederborg Surahammar, och Schillerstövaren Ormbergets Elton SE30730/2015, äg Mikael Broberg Söderbärke. Ella kom snart i slag och fick upp . Hon presterade sen ett mycket bra drev som hade räckt till ett första pris. En kritvit hare som visade sig ett flertal gånger. Det saluterades också men det blev bom mellan haren och skogen. Schillern Elton fick upp en räv som smet igenom bukt området för Ellas hardrev. Och skyttarna kom ej till skott. Den gick sen i gryt på grannmarken 6.5 km ifrån släpp.En mycket trevlig dag trots lite hård blåst.